verlies en rouw

Rouw samen en verder

Dagelijks steun bij jouw rouwreis

Rouwen is niet eenvoudig

Velen voelen zich eenzaam

Als iemand die veel voor je heeft betekend is overleden, is dat ingrijpend. Het kan iedereen zijn, dus hoeft geen naaste familie te zijn, het kan ook een collega of vriend van vroeger of wie dan ook.Rouwen voelt zwaar, verdriet gaat niet zomaar voorbij. Want als het je diep raakt, is het is een enorme klus om je leven opnieuw vorm en invulling te geven. Misschien lukken sommige dingen wel, maar andere dingen helemaal niet. Je bent uit balans, je slingert heen en weer tussen het verleden, het veranderde leven van vandaag en de toekomst.


Je omgeving wil je wel helpen maar weet niet hoe. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.


Het traject wat ik aanbied helpt je jouw unieke rouwreis te maken.

Gedurende een half jaar is er dagelijks iemand voor jouw. 

Ik loop naast je mee en je ontmoet gelijkgestemden. Je hoeft het niet alleen te doen.


Verlies kan kortgeleden maar ook langer geleden zijn. Misschien voel je het verdriet niet altijd even intens, maar met golven komt het steeds weer terug. 


We starten 1 november2022 tot 1 mei 2023.


levensvragen

Wat was is niet meer, en wat er is, is niet meer zoals het was.

levensverhaal

Een half jaar lang

iedere dag steun

Rouwen kan aanvoelen als de zoektocht naar een manier, jouw manier, om ermee te kunnen omgaan. Daar is geen algemene handleiding voor. Ieder doet dat op zijn eigen manier.


Rouwen is hard werken. Het dragen van het verlies en het gemis noemen we ook wel ‘rouwarbeid’. Omdat we allemaal anders zijn, kan dit traject je geen pasklare oplossing bieden. Wat het je wel biedt is een handreiking waarbij jij op jouw eigen manier kunt leren omgaan met jouw verlies. Dit hoef je niet alleen te doen, het is fijn als er anderen zijn die je steunen, aanmoedigen en troosten. In dit traject wil ik je laten voelen dat je niet alleen bent en wil ik je een wegwijzer geven waarmee je verder kunt met je eigen leven.


Rouwen kan ook gaan over wat er nooit is geweest en definitief nooit meer komt. Misschien hoopte je op een betere relatie, of op de liefde waar je zo naar verlangt. Dan gaat het rouwen over het niet geleefde leven of over de niet ontvangen liefde. Ook bij deze vorm van rouw kan het traject je verder helpen.

Wat gaan we doen?

levensvragen

Jouw uniek verhaal centraal

Tijdens dit traject krijg je twee persoonlijke coachgesprekken met mij. Het is eenzaam en zwaar om je leven opnieuw vorm te geven. Mijn kracht is om liefdevol naast je te staan en samen met jou te zoeken naar hoe je jouw gedachten en gevoelens weer met elkaar kunt verbinden. Zodat jij de eigen woorden vindt waarmee jij verder kunt.

verlies en rouw

Ont-moeten tijdens een wandeling

 We gaan elkaar ontmoeten op een plek centraal in Nederland: in Rhenen bij "Restaurant de 3zussen"

Op vrijdag 4 november 2023 van 10:30 tot 14:30 

We beginnen met een inloopmoment met koffie en thee en een ontspannen ontmoeting. Daarna maken we een wandeling van 4 km door Landgoed  Prattenburg

Tijdens deze wandeling ontmoeten we de elementen en de natuur. Als je liever niet mee gaat, blijf je gewoon wachten. Daarna sluiten we af met een gezamenlijke lunch. Het doel is op een ontspannen manier elkaar ontmoeten zonder moeten. Dus ont-moeten, er moet niets. Wat mag: luisteren, praten, delen, stil zijn. Wees welkom met jouw manier van zijn!

verlies en rouw

Ont-moeten tijdens een schrijfworkshop

Schrijven is een eenvoudige manier om gedachten en gevoelens te ordenen. Met eenvoudige schrijfopdrachten word je stap voor stap bij de hand genomen. De workshop wordt gegeven op een locatie in het midden des lands op vrijdag 13 januari 2023 van 10:30 tot 14:30 inclusief lunch. 

verlies van gezondheid

Online ontmoeten

We gaan elkaar vier keer online ontmoeten tijden ZOOM. Jij mag delen, luisteren, stil zijn.

levensvragen

Dagelijks steun

Je hebt 24/7 toegang tot de app-groep. Hier kun je het delen als je een moeilijke dag hebt, of juist een goede dag of als je ergens door geraakt bent. Doordat we een half jaar met elkaar optrekken ontstaat een vertrouwensband. We vinden elkaar via Telegram-app. Dit is een veilige manier om berichten te delen en de app is makkelijk te installeren op je mobiel. Ik reageer op je reactie, vaak dezelfde dag. Als je (tijdelijk) niet wilt deelnemen omdat het niet past, prima. Je mag deelnemen maar hoeft niet.

verlies en rouw

Voor wie?

Het traject 'Rouwen en verder' is voor mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, voor ieder die achterblijft na het overlijden van een dierbare. Of je gemis nog vers is of al langer duurt maakt niet uit. Voor iedereen die een stap wil maken om op eigen unieke wijze zijn/haar weg te verkennen. We richten ons op het verlies én op het leven dat verder gaat. We zijn van nature geneigd terug te deinzen voor verdriet, maar rouwen is heel normaal en nodig om opnieuw veerkracht te vinden.


Ieders unieke persoonlijke beleving heeft waarde. En tegelijkertijd kun je veel steun ervaren in de erkenning en herkenning door het delen van persoonlijke ervaringen. Dan zal je merken dat er in het omgaan met verlies ook veel overeenkomsten zijn. Ondanks dat ieders leven uniek is. Daarom zoeken we elkaar op, ga je andere deelnemers ontmoeten en met hen uitwisselen. Wees welkom met jouw manier van leven en delen. Je veilig voelen is de basis van groeien.

Ik heb heel veel gehad. Het heeft mij geholpen om erdoor te komen met mijn verdriet . Het gaf mij ook veel troost .

Bedankt voor alles !

Vera .

levensverhaal

Waarom zou je meedoen?

Om meer energie te ervaren en weer zin in de dag te hebben. Het bied structuur waardoor je  je beter kunnen concentreren en dagelijkse dingen kunt onthouden.
Om meer rust te ervaren in het hoofd, veel minder te piekeren.
Doordat er meer verbondenheid is voel je je minder alleen en geeft dit een betere nachtrust.
Je gaat je lichamelijk en mentaal gezonder voelen.
Doordat je meer helderheid ervaart kun je beter hulp vragen.


Dit maakt het traject enorm krachtig. Omdat je het écht samen doet.

levensvragen

Is het écht iets voor mij?

Misschien vind je het spannend om je aan te melden. Ben je kwetsbaar en wil je niet nóg meer van slag raken. Voel je onzekerheid over wat je te wachten staat, of je aansluiting zult vinden in de groep, over jezelf en hoe jij de dingen beleeft. Dit is heel logisch.

Rouw maakt je soms enorm onzeker waardoor je jezelf voorbijloopt en je verdriet miskent. Maar jij bent uniek en waardevol, ondanks pijn en verdriet.

Dit traject helpt je bij je persoonlijk proces én je vindt steun bij elkaar. Dat maakt het enorm krachtig. Niets is raar, jij mag er zijn met alles wat er is. Liefdevolle aandacht en nabijheid is de basis.


Graag help ik je om een keuze te maken in een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek waarna jij kan beslissen of het traject bij je past.

Over mij

Dat de dood een onlosmakelijk onderdeel is van het leven heb ik vanaf mijn kinderjaren ervaren. De rouw die ik meedroeg was voelbaar in mijn relaties. Ik sprak niet over mijn pijn. Ik vroeg geen hulp en loste het zelf op. Tot ik tot het inzicht kwam dat dit mij geen goed deed. Ik realiseerde me dat ik mijn innerlijke pijn moest aankijken.


Vanaf dat moment is het mijn missie om rouw bespreekbaar te maken. Om jou het vertrouwen te geven dat rouw kan helen en je te laten zien dat er perspectief is.


Uit eigen ervaring weet ik hoe moeizaam en ingewikkeld het kan zijn om je eigen unieke rouwreis te maken. De weg is niet makkelijk, maar wel begaanbaar en zeker de moeite waard. Ik help je graag om op jouw eigen manier te leren omgaan met het enorme verlies zodat je verder kunt met jouw leven.


Je kunt het niet alleen.

Gelukkig hoeft dat ook niet. 

Nu al aanmelden?

verlies en rouw

Karin

Veel dank voor jouw inzet en betrokkenheid. Het is duidelijk dat je volkomen begrijpt hoe mensen in rouwsituaties zich kunnen voelen.

verlies en rouw

Leonie

Mede door jouw steun ben ik verder gekomen in mijn

rouwproces. 

Mede daardoor kan ik nu tot steun zijn voor andere mensen.

Bedankt voor je steun en empathie


verlies en rouw

Ria

Door de chaos in mijn hoofd werd ik ziek. Het gaat nog met ups en downs maar gelukkig steeds beter. Rijma dank je wel daarvoor.

verlies en rouw

Willie

Jouw rust en positieve inzet hebben mij weer op weg geholpen.

Je bent toegankelijke en de eenvoudige stappen hadden een goede impact op mij. 

levensverhaal

Extra bonus

Door de brievenbus

Als je voor 1 september inschrijft krijg je een extra bonus door de brievenbus. 

Een mooi kaartenset om jezelf te bemoedigen of om op te sturen naar iemand die dit kan gebruiken.


levensverhaal
€ 950,-
350,-

Actie korting

Rouw samen en verder

Ik geef het beste van mezelf, jij investeert in jezelf om door deze moeilijke periode heen te groeien.


Van 1 november 2022 tot 1 mei 2023


 • 2 x persoonlijk coachgesprek van 1 uur met Rijma de Ruiter face to face of via ZOOM.
 • 1 x ont-moeten met wandeling en lunch.
 • 1 x ont-moeten met schrijfworkshop en lunch.
 • 4 x online ont-moeten via ZOOM met andere deelnemers.
 • 24/7 groepsapp waar je elkaar makkelijk kunt vinden voor praktische vragen en kunt delen als je steun zoekt. Het is helemaal vrijblijvend of je hier actief in wilt zijn of niet.
 • 12 deelnemers maximaal.


Omdat het de eerste keer is dat ik dit organiseer is het een actie prijs. De volgende groep zal de prijs zeker hoger zijn.Indien van toepassing:

 • overleg eens met je werkgever of dit voor jou een optie is en of hij/zij (gedeeltelijk) wil bijdragen in de kosten. Je bedrijf ontvangt dan een (deel)factuur met BTW. De prijzen die je hier ziet, zijn inclusief BTW.

 • Tot slot

  Het belangrijkste is liefdevolle aandacht, geduld en respect zodat je om de pijn heen kunt groeien.

  Soms is het zwaar. En juist als je denkt dat de donkere wolken nooit meer zullen verdwijnen, komt toch de zon weer tevoorschijn.

  Wil je eerst persoonlijk kennismaken om te ervaren of er een match is? Maak helemaal vrijblijvend en kosteloos een afspraak.