Speciaal voor jou, omdat je het e-book gedownload hebt.

Je hebt het e-book 'rouw verwerken, hoe doe je dat?' gedownload. Dat betekent dat er rouw in jouw leven is. Doordat je zelf rouw meemaakt, of doordat iemand in je omgeving rouw meemaakt. Het e-book gaat je alvast enkele handreikingen doen, die tot op heden al veel mensen hebben geholpen in hun rouwproces.


Ik heb nu echter een speciaal aanbod voor je als je meer wilt. Als je een volgende stap wilt zetten en op zoek bent naar houvast bij het verlies van een dierbare. Omdat je het e-book hebt gedownload en ik daardoor weet dat je rouw meemaakt, wil ik je mijn beste programma aanbieden tegen een flink lagere prijs.

Mijn online traject 'De herinnering leeft' is namelijk een 12 weken begeleidingsprogramma, voor iedereen die een dierbare is verloren. De investering hiervoor bedraagt normaal gesproken €397,-. 

Ik wil je een flinke korting aanbieden van maarliefst €300,-. Daardoor is 'De Herinnering Leeft' voor jou nu slechts 97,-, omdat ik ervan uitga dat het op een goed moment voor je komt. 

Klik hier voor meer informatie
verlies en rouw

Online traject 'De herinnering leeft'

Houvast bij rouw na overlijden

Bekijk meer


levensvragen

Houvast bij verlies van een dierbare

Als er iemand die veel voor je heeft betekend is overleden, is dat ingrijpend. En dat hoeft niet een naast familielid te zijn. Het kan iedereen zijn, dus ook die collega of die vriend van vroeger of wie dan ook.

Rouwen voelt zwaar, dat verdriet gaat niet zomaar voorbij. Want als het je diep raakt, is het is een enorme klus om je leven opnieuw vorm en invulling te geven. Misschien lukken sommige dingen wel, maar andere dingen helemaal niet. Je slingert heen en weer tussen het verleden en het veranderde leven.

Dit is een online traject wat je twaalf weken houvast biedt. Door praktische handreikingen, podcast, eenvoudige opdrachten, video's wordt je bij de hand genomen. Zo krijg je een steun in de rug om lichtpuntjes te ervaren op jouw rouwreis. 

Mijn naam is Rijma de Ruiter verlies- en rouwbegeleider

Wat was is niet meer, en wat er is, is niet meer zoals het was.

hulpvragen

Door de tijd heen gaat rouw lichter voelen

Voelt jouw rouw als de zoektocht? Soms denk je dat het beter gaat en dan val je weer in een diepe put. Het is zoeken naar een manier, jouw manier, om ermee om te kunnen gaan. Daar is geen algemene handleiding voor. Iedereen doet dat op z’n eigen manier.

Dat is hard werken, we noemen dat ook wel ‘rouwarbeid’ om je verlies en het gemis te kunnen dragen. Dit traject geeft je daarom geen pasklare oplossing, want we zijn allemaal anders. Het is een handreiking waarbij jij op jouw eigen manier kunt leren omgaan met het verlies. Dit kun je niet alleen, je hebt anderen nodig die je steunen, aanmoedigen en troosten.

Dit traject wil je laten voelen dat je niet alleen bent en een wegwijzer zijn waarmee je verder kunt gaan met je eigen leven.

verlies

Voor wie is dit traject?

Het is voor mannen en vrouwen, jongeren en ouderen. Voor iedereen die een stap wil maken om op eigen unieke wijze dat rouw lichter voelt.

we richten ons op het verlies èn op dat wat nieuwe veerkracht geeft. We zijn van nature geneigd om terug te deinzen voor verdriet, maar rouwen is heel normaal om opnieuw kracht vinden.


Door dit traject word je meer bewust van jezelf. Hoe beter je jezelf begrijpt, hoe meer rust je in jezelf zult ervaren, waardoor je weet wat goed is om te doen of te laten.

Het is geschreven met het oog op het feit dat ieders unieke persoonlijke beleving zijn eigen waarde heeft.

levensvragen

Vera

Bedankt voor alles !

Ik heb heel veel gehad. Het heeft mij geholpen om erdoor te komen met mijn verdriet . Het gaf mij ook veel troost .

De thema's zijn:

levensvragen

Landschap van rouw


Het  traject begint bij jezelf, de enige die dit unieke verhaal kan vertellen ben jij.  Het is jouw verhaal met jouw unieke beleving en dat mag niet vergeten worden. Stilstaan bij waar je nu bent en je eigen tempo lopen.

 • Jouw verhaal
 • Landschap van rouw
 • Perspectief
 • Op adem komen


emoties

Herinneren

Je kijkt terug naar jullie leven samen. Welke herinneringen bewaar je en betekent dat nu nog voor je leven van alle dag

 • Jij bent jij 
 • Levenslijn
 • Wij 
 • Missen

levensverhaal

En nu verder

Als je te maken hebt met verlies zijn er eigenlijk twee antwoorden: vasthouden of loslaten. Het is balanceren op de dunne lijn die tussen beiden loopt. Hoe geef je je leven verder vorm?

 • Ik voel me schuldig
 • Ben je er (al) overheen?
 • Het leven gaat door
 • Toekomst

Toegang tot de online modules?

Direct beginnen
verlies

Hoe gaat het in zijn werk?

Na aanmelding en betaling krijg  je direct twee mails. Eentje met de factuur en de andere met de inlogcode.

Je kunt klikken op de link in de mail en je eigen wachtwoord aanmaken. Onthoud dit en sla de startpagina op bij je favorieten. Zo vind je het makkelijk terug.

En dan kun je direct starten.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de module. Je hebt dus ruim de tijd om alles rustig in je op te nemen.

Direct aan de slag
verlies en rouw

Karin

Veel dank voor jouw inzet en betrokkenheid. Het is duidelijk dat je volkomen begrijpt hoe mensen in rouwsituaties zich kunnen voelen.

verlies en rouw

Leonie

Mede door jouw cursus en boeken die ik las over rouw ben ik verder gekomen in mijn rouw proces. 

Mede daardoor kan ik nu tot steun zijn voor andere mensen.

Bedankt voor je steun en empathie


verlies en rouw

Ria

Door de chaos in mijn hoofd werd ik ziek. Het gaat nog met ups en downs maar gelukkig steeds beter. Rijma dank je wel daarvoor.

verlies en rouw

Willie

Jouw rust en positieve inzet hebben mij weer op weg geholpen.

Je bent toegankelijke en de eenvoudige stappen hadden een goede impact op mij. 

Over mij

Dat de dood een onlosmakelijk onderdeel is van het leven heb ik vanaf mijn kinderjaren ervaren. De rouw die ik mee waren voelbaar in relaties. Ik probeerde de pijn te ontwijken en wrong mij in allerlei bochten zodat we ons onbedoeld en ongewild niet aan elkaar zouden stoten. Ondertussen bezeerde ik mij regelmatig. Maar daarover sprak ik niet. Ik vroeg geen hulp en loste het zelf op.


Ik wil rouw bespreekbaar te maken. Om jouw het vertrouwen te geven dat rouw kan helen en er perspectief is.  

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeizaam en ingewikkeld het kan zijn om je eigen unieke rouwreis te maken. De weg is niet makkelijk, maar wel begaanbaar en zeker de moeite waard. Om op jouw eigen manier te leren omgaan met het enorme verlies en waarmee je verder kunt met jouw leven


Je kunt het niet alleen.

Gelukkig hoeft dat ook niet. 

levensvragen
€ 397,-
97,-

Twaalf weken houvast bij rouw

'De herinnering leeft'


 • Met E-Books, podcast, video's, opdrachten en handreikingen
 • Tijdelijk gratis werkboek 'De herinnering leeft' door de brievenbus
 • Onbeperkt toegang tot het programma
 • Contact met gelijkgestemden
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Niet tevreden? Krijg je binnen 14 dagen geld terug 

100 % tevredenheidsgarantie

Niet tevreden? Krijg je binnen 14 dagen geld terug