Werken met Zoom

Werken met Zoom

Deelnemen aan Zoom is mogelijk via een laptop, vaste computer, tablet of smartphone, waar wel een camera en geluid op moet zitten. Zorg dat je een volle batterij hebt en de oplader bij de hand. En een goede wifiverbinding is onmisbaar.

Onderaan deze mail een uitnodiging voor een Zoom-meeting. Iedereen komt dan in dezelfde "online gesprekskamer" terecht waar we elkaar kunnen zien en horen (via de camera en microfoon).  

 Je kan zelf vooraf het programma installeren via https://zoom.us/download. Dat is niet verplicht, maar als je Zoom nog niet kent, helpt het misschien om vooraf even te oefenen. 

Test nog even de internetverbinding, video, geluid (kabel is stabieler dan WIFI)

Klik op de hyperlink in de uitnodiging die ik je heb toegestuurd. Zoom zal je wegwijs maken om het programma automatisch te downloaden mocht dat nog niet gebeurd zijn. Dit duurt enkele minuten. 

Zodra het programma geïnstalleerd is, krijg je de mogelijkheid om je naam in te voeren, zodat je zichtbaar bent voor andere deelnemers.

Klik vervolgend op Join Meeting 

Als je naam niet klopt kun je dit aanpassen: boven je eigen foto zie je 3 puntjes. Als je hierop klikt kun je via ‘remane’je naam aanpassen.

Het enige waar je nu op moet letten is dat je video aanstaat. 

Zet mute aan aan het begin voor kennismaking. Tijdens de workshop zetten we deze uit om geen last te hebben van allerlei bij geluiden. 

Beeldscherm kun je op meerdere manieren voor jezelf instellen. Rechts bvenin het scherm is een teken met 4 hoekjes.

Gallery view: Kun je alle deelnemers zien

Speaker view: zie je alleen degen die spreekt

Als de verbinding nu (of later in het gesprek) toch zou worden verbroken, kan je opnieuw naar de uitnodigingslink gaan.