Ik ga op reis en neem mee

Vakantietijd kan een confronterende tijd zijn, waar verdriet extra gevoeld worden. Het gemis als je achterblijver bent bij overlijden, maar ook gemis wat er kan zijn in je leven.

Vakantietijd brengt vaak allerlei herinneringen met zich mee. De deken van rouw en de leegte  kunnen intenser ervaren worden en je soms voor onmogelijke keuzes stellen.

Of je nu thuisblijver bent of op vakantie gaat, ik wens je een tijd waar je met aandacht bij jezelf kunt zijn. Even wat rust en ruimte nemen om jezelf gewaar te worden, wat jouw kracht, moed en vreugde geeft.

Hier zijn ideeën waar je mee kunt experimenteren:

  1. Neem af en toe bewust een moment om emoties gewaar te worden en af te stemmen op wat je nodig hebt. 
  2. Durf te vragen wat elkaars behoeften is en wensen zijn. Soms is het moeilijk, omdat we elkaar willen sparen voor verdriet en pijn en het daardoor verzwijgen.
  3. Probeer moeilijke momenten vòòr te zijn, door zelf je eigen regie te nemen en te delen wat je wilt.
  4. Maak voor jezelf een collage rondom het onderwerp wat vakantie voor jou betekent. Een collage kun je heel eenvoudig maken met woorden, foto’s, knipsels, tekeningen, alles wat er in je opkomt. Deze collage kun je maken voor jezelf om te ordenen en ook aan mensen laten zien en er wat over te vertellen.

Ik vertraag even.

Een beetje lummelen, onderweg te zijn, wandelen, lezen. In ieder geval even afstand nemen van werkzaamheden.

Mijn online trajecten gaan gewoon door. Waarmee ik  graag troost plekken bied met mijn unieke methoden. Een plek waar de stille strijd van jouw verdriet, gezien en gesteund wordt. Want verdriet gaat nooit op vakantie.