Vaderdag

Is je vader in je nabijheid? Geef hem een extra knuffel, verwen hem met iets waar hij blij van wordt, vier het leven met de gewone dagelijkse dingen. Het hoeft niet veel geld te kosten.

Maar er kunnen zoveel redenen zijn dat je geen Vaderdag kunt vieren: je vader is overleden, of je kind is overleden, je vader is uit beeld verdwenen of om welke reden dan ook. Niet iedereen is vader geworden, maar je hebt wel allemaal een vader. Of deze nu leeft of er hier niet meer is.

Of je nu Vaderdag viert of niet, misschien een mooie dag om gewoon even stil te staan bij de betekenis van wie je vader is of was.

Schrijf hem eens een brief. Gewoon met pen en papier je gedachten laten gaan. Woorden geven aan de mooie en minder mooie dingen.

En als dit erg verdrietig is, om wat voor reden dan ook, zorg dan goed voor jezelf. Je verdriet voelen, tranen laten stromen. Het zou mooi zijn als je het kunt delen, want delen is helen.

Neem ook weer afstand, zoek afleiding, doe dingen die het lichter maken. Durf te vragen of iemand je erbij wil helpen. Alleen luisteren, doet al erg goed.

Ik wens je een liefdevolle Vaderdag.