Je moet het loslaten

Ik geloof niet in loslaten. Hoe kun je nu loslaten wat je zo dierbaar is. Hoe kun je je ervaringen en herinneringen nu loslaten?

Loslaten door vast te houden

Sterker nog, mijn overtuiging is;  als je ervaringen ten volle vasthoudt, dat het een onlosmakelijk deel wordt van je levensverhaal. Kijk gebeurtenissen aan, bekijk het van alle kanten, vanuit elke hoek. Het zijn allemaal stukje van jouw levensverhaal.

Loslaten van wat onveranderlijk is

Om echt te kunnen leven met alle goede dingen dienen we het loslaten van verlangen naar verandering wat onveranderlijk is. Je zienswijze afstemmen op de realiteit is zoals het nu is.

Dat wil niet zeggen dat je ongeïnteresseerd of onverschillig bent. Maar dat je de onveranderlijkheid niet ten koste van alles vasthoudt. 

Het leven is een geschenk

Het leven is een geschenk om dankbaar voor te zijn, niet een bezit om je aan vast te klampen. 

Leven in vrijheid

Loslaten wat onveranderlijk is geeft een leven in vrijheid. Dit kun je alleen als je weet waar je ten diepste thuishoort. Dat het leven in liefde ontstaan is. Dat je daar dankbaar en blij mee bent. Daar kun je thuiskomen. Daar is een stille plek van aanvaarding aller dingen.

Zo komt er ruimte om te genieten van wat er is.

Niet makkelijk, maar zeker de moeite waard.

 

Schrijf het aller belangrijkste verhaal. 

Jouw levensverhaal 50 dagen lang wordt je bij de hand genomen met eenvoudige schrijfopdrachten. Juist voor degene die niet kunnen schrijven.

Jouw leven een huis vol verhalen